Izaberite stranicu

РАДИОНИЦА „ ДА ЛИ ОБКИКУЈЕШ ИЛИ ТЕ ОБЛИКУЈУ?“ , ДРУЖЕЊЕ СА СТЕФАНОМ МИТИЋЕМ, 12.04.2022.

n

Категорија

Датум објављивања

04/26/2022

ОШ Михаило Петровић Алас

admin

У сарадњи са библиотеком „ Драган Лукић“ огранизовали смо посету библиотеци са жељом да учествујемо у лепој радионици коју је реализовао писац за децу Стефан Митић Тићми.

 Ученици 7/2 одељенског старешине Кристине Цветојевић су са школском библиотекарком уживали у дружењу са господином Митићем.

Писац је несебично поделио са њима свој начин стварања, како га драги људи и обичне ситуације подстичу да пише. Уз занимљивости из свог детињства, о особама које су обележиле његов живот и свим обичним и необичним ситуацијама у којима се нашао, аутор им је откривао свет у коме машта царује и прича, свет у коме настају приче, а са њима и књиге.

Промоција књиге „Капут од маховине“ спојила је једног писца за децу и одељење седмака из „Аласа“ и потпуно спонтано, настала је збирка прича које су заживеле током овог дружења. Било је чаролије у овом дружењу, доста смеха и маште, уживања и препознавања можда нових нараштаја писаца. Ко зна?

Машта, може свашта.

Најлепше од свега је што су сви, из библиотеке изашли срећни и насмејани. 

Остало је лепо сећање на дружење и договор да се написане приче на овој радионици на једном часу одељенског старешине прочитају у школској библиотеци.

Ружа Лалић,

школска библиотекарка

Повезане вести

ОБАВЕШТЕЊЕ ЗА РОДИТЕЉЕ

Привремени орган Града Београда донео је Одлуку о додели ћачке помоћи породицама са    децом школског узраста на територији Београда бр. 6-3766/24-С-20.  Школа ће послати Образац пријаве сваком ученику или ће одељенски старечина поделити родитељима у...

Школско такмичење рецитатора, млађи разреди, 13.03.2024.

Школско такмичење рецитатора, млађи разреди, 13.03.2024.

У школској библиотеци, одржано је школско такмичење рецитатора за ученике млађих разреда. Учествовало је укупно 14 ученика: ПРВИ РАЗРЕД 1/1 Петар Новаковић  „Страшан лав“ – Д. Радовић 1/2 Милан Пешут  „Птица у кавезу“ – Ј. Ј. Змај 1/2 Хана Дачић  „ Шта...