Izaberite stranicu

САРАДЊА СА ДЕЧЈИМ ОДЕЉЕЊЕМ „ЧИКА ЈОВА ЗМАЈ“

n

Категорија

Датум објављивања

10/27/2021

ОШ Михаило Петровић Алас

admin

ПРОМОЦИЈА КЊИГЕ „СТО ЛИЦА СТОЛИЦА“ ЈАСМИНКЕ ПЕТРОВИЋ

Сарадња са Дејим одељењем „Чика јова Змај“ реализована је огранизованом посетом тој библиотеци поводом промоције нове књиге „Сто лица столица“ , Јасминке Петровић, у издању Издавачке куће „Креативни центар“.

Ученици другог и трећег разреда, 2/3 са учитељицом Маријом Ђоковском и 3/3 са учитељицом Александром Станишић, (39 ученика) имали су прилике да се друже са писцем за децу и младе, Јасминком Петровић, koja им је лично испричала како је настала ова необична књига.

Збирка прича о једном сасвим обичном предмету као што је столица или боље рећи о особама које су на столицама седеле, маштале, сањале, стварале, изазвале су мноштво дечјих питања. Ученици су били веома знатижељни да чују како се родила идеја за књигу у којој ће главни јунак бити столица, како је настајала књига, колико дуго је писана, ко ју је први прочитао и зашто је столице цртало дванаест уметника. Исто тако, паживо, скоро без даха , слушали су појединости о заљубљеној столици, столици из дечје књижевности, филмској столици, о осећањима једне столице и о животу једне столице. 

Дружење је протекло у веселој и динамичној атмосфери, уз доста смеха и веселих и питања и одговора. Питања је било много, а времена очигледно мало.

Књижевница је малишанима обећала да ће на сва њихова питања одговорити мејлом учитељици, а они ће заузврат спремити изненађење цртежима, који ће јој дати инспирацију за њену нову књигу. Свако од њих је  појединачно осмислио и нацртао по једну столицу.

Након неколико дана сва обећања су испуњена, а тако су наши ученици и лепо дружење у Дечјем одељење Библиотеке града Београда, утицали на настанак нових инспиративних идеја и стварања.

Библиотекар школе,

Ружа Лалић

Повезане вести

ОБАВЕШТЕЊЕ ЗА РОДИТЕЉЕ

Привремени орган Града Београда донео је Одлуку о додели ћачке помоћи породицама са    децом школског узраста на територији Београда бр. 6-3766/24-С-20.  Школа ће послати Образац пријаве сваком ученику или ће одељенски старечина поделити родитељима у...

Школско такмичење рецитатора, млађи разреди, 13.03.2024.

Школско такмичење рецитатора, млађи разреди, 13.03.2024.

У школској библиотеци, одржано је школско такмичење рецитатора за ученике млађих разреда. Учествовало је укупно 14 ученика: ПРВИ РАЗРЕД 1/1 Петар Новаковић  „Страшан лав“ – Д. Радовић 1/2 Милан Пешут  „Птица у кавезу“ – Ј. Ј. Змај 1/2 Хана Дачић  „ Шта...