Izaberite stranicu

САРАДЊА СА ДЕЧЈОМ БИБЛИОТЕКОМ „ЧИКА ЈОВА ЗМАЈ“

n

Категорија

Датум објављивања

11/26/2021

ОШ Михаило Петровић Алас

admin

Сарадња са Дечјим одељењем Библиотеке града Београда „Чика Јова Змај“ настављена је организованом посетом, 26.11.2021. ради промоције књиге „Веома висока вештица“, Катарине Ђурић, у издању Издавачке куће „Креативни центар“.

Ученици првог разреда, 1/3 са учитељицом Душицом Марковић и ученици другог разреда, 2/1 са учитељицом, Николином Бацић (укупно 43 ученика) и библиотекарком своје школе, Ружом Лалић, дружили су се са младом књижевницом у промоцији романа који је написала и илустровала.

У пријатном амбијенту и сарадничкој атмосфери, саслушали су ауторку зашто је желела да напише роман, како се развијао, како су га илустрације обликовале и употпуниле, и најзад, зашто је тако драг и занимљив. Међу присутним ученицима, било је оних који су прочитали књигу, на одушевљење ауторке. Након тога, уследила је лавина питања о главној јунакињи, о начину како она доживљава свет и шта би она све могла да чини као главни лик у другом делу романа, јер очекују и наставак. Били су инспирисани особинама и начином размишљања „веома високе вештице“, да су са лакоћом замислили њен свет и маштали.

У последњем делу дружења, добили су прибор за рад и наставили дружење илустровањем „високе вештице“. Пажљиво су слушали упутства, у жељи да створе најбољу илустрацију. Радови су у току дана украсили један од школских паноа.

Библиотекарка, 

Ружа Лалић

Повезане вести

ОБАВЕШТЕЊЕ ЗА РОДИТЕЉЕ

Привремени орган Града Београда донео је Одлуку о додели ћачке помоћи породицама са    децом школског узраста на територији Београда бр. 6-3766/24-С-20.  Школа ће послати Образац пријаве сваком ученику или ће одељенски старечина поделити родитељима у...

Школско такмичење рецитатора, млађи разреди, 13.03.2024.

Школско такмичење рецитатора, млађи разреди, 13.03.2024.

У школској библиотеци, одржано је школско такмичење рецитатора за ученике млађих разреда. Учествовало је укупно 14 ученика: ПРВИ РАЗРЕД 1/1 Петар Новаковић  „Страшан лав“ – Д. Радовић 1/2 Милан Пешут  „Птица у кавезу“ – Ј. Ј. Змај 1/2 Хана Дачић  „ Шта...