Izaberite stranicu

ЧАС У ШКОЛСКОЈ БИБЛИОТЕЦИ – ОДЕЉЕЊЕ 1/3

n

Категорија

Датум објављивања

02/28/2023

ОШ Михаило Петровић Алас

admin

Ученици одељења 1/3 ( 25 ученика) са учитељицом Аном Милошевић Максимовић били су за време трећег школског часа гости школске библиотеке.

Час је био посвећен читању и књигама, пре свега колико нам књиге оплемењују школске дане и боје детињство. Разговарали смо о наученим словима и првим прочитаним причама, књигама које су им се допале, а затим смо пажњу посветили књигама на полицама, где се налазе књиге за школску лектиру, а где стоје енциклопедије, књиге о уметностима, филмовима, спортовима, занимљивим људима и најузбудљивијим авантурама храбрих и неустаршивих јунака и јунакиња у приповеткама и романима дечје књижевности.

Разговарали смо о правилома понашања у библиотеци и како се користи простор читаонице, о начину задуживања и враћања књига, са освртом колико је важно да их чувамо и сачувамо.

Едиција „Хајде да читамо“ је била препорука учитељице и библиотекарке, па смо се ближе упознали са насловима:

„Прича о доброј метли“

„Госпођица шпагета“

„Петра и пертле“

„Лука из олука“

„Дан пун изненађења“

„Загонетка ретка звана архитетка“

„Бојан Мрвица и закопано благо“

„Исидора и зуб“

Весела и радознала дружина задужила је своје прве књиге и поносно се ишетала из библиотеке.

Волимо књиге и читајмо!

Ружа Лалић

Шк.библиотекар

Повезане вести

ОБАВЕШТЕЊЕ ЗА РОДИТЕЉЕ

Привремени орган Града Београда донео је Одлуку о додели ћачке помоћи породицама са    децом школског узраста на територији Београда бр. 6-3766/24-С-20.  Школа ће послати Образац пријаве сваком ученику или ће одељенски старечина поделити родитељима у...

Школско такмичење рецитатора, млађи разреди, 13.03.2024.

Школско такмичење рецитатора, млађи разреди, 13.03.2024.

У школској библиотеци, одржано је школско такмичење рецитатора за ученике млађих разреда. Учествовало је укупно 14 ученика: ПРВИ РАЗРЕД 1/1 Петар Новаковић  „Страшан лав“ – Д. Радовић 1/2 Милан Пешут  „Птица у кавезу“ – Ј. Ј. Змај 1/2 Хана Дачић  „ Шта...