Izaberite stranicu

„Шта детету треба да расте до неба?“ – Дечија недеља у Аласу

n

Категорија

Датум објављивања

10/11/2022

ОШ Михаило Петровић Алас

admin

На иницијативу Вршњачког тима,Тима за борбу против насиља, библиотекарке и директорке школе, предложене су активности које су реализоване поводом Дечје недеље.

Дечија недеља је ове године организована под слоганом „Шта детету треба да расте до неба?“.

У  понедељак, 3.10.2022. године у школском дворишту ученици од 1-4. разреда су са својим учитељицама у дворишту школе  кредама исоисиваки своја имена и цртали по бетону поруке.

У одељењу 1/4 првог разреда одржана је радионица са бакама и декама. На овај начин спојена су  два важна датума  Светски Дан детета и Међународни дан старијих особа. Активност је проистекла из пројекта „Квалитетно образовање за све“.

У уторак , 4.10.2022. године, велики број одељења нижих разреда организовано је отишао на Калемегдан где су провели време у игри и забави.

У среду, 5.10.2022. године је у фискултурној сали одржан кошаркашки турнир у организацији нашег партнера КК „ИБЦ“ на ком су учествовали ученици 3, 4. и 5. разреда  наше, али и других школа.

Два одељења првог разреда су посетила Народно позориште и учествовала на радионици коју је водила наша глумица Калина Ковачевић. Радионица под називом „Бајка за најмлађе“ је подразумевала читање бајке и разговор о њој. Деца су пажљиво слушала и активно учествовала у дискусији.

У ходницима школе и у дворишту је постављена изложба ликовних дечјих радова и порука на тему „Шта све детету треба да расте до неба“.

Четвртак, 6.10.2022. године је био је резервисан за наше дугогодишње сараднике из Црвеног крста „Стари град“ који су у школском дворишту заједно са учитељима организовали хуманитарну трку под називом „Трка за срећније детињство“.

Повезане вести

РАДИОНИЦА „ТАТУ И ПАТУ У ЧАРОБНОЈ ПРИЧАОНИЦИ“, ученици другог разреда, 2/3 и 2/4

РАДИОНИЦА „ТАТУ И ПАТУ У ЧАРОБНОЈ ПРИЧАОНИЦИ“, ученици другог разреда, 2/3 и 2/4

Амбасадорка Краљевине Норвешке у Србији, Кристин Мелсом, отворила је манифестацију „Источно од сунца и западно од месеца – нордијска књижевност за децу у преводу на српски језик“ и истоимену изложбу отворену у Библиотеци града Београда (БГБ), коју су подржале амбасаде...

СПОРТ ЗА СВЕ!

СПОРТ ЗА СВЕ!

Ученици-це шестог разреда наше школе као и предходних година учествовали су на спортској инклузивној манифестацији "Спорт за све", која се организује поводом Међународног дана особа са инвалидитетом у Хали Александар Николић (хала Пионир).Ученици су имали прилику...

ЕВРОПСКИ ДАН ЈЕЗИКА

ЕВРОПСКИ ДАН ЈЕЗИКА

Ове школске 2023/2024.године, на Дан европских језика, имали смо прилике да угостимо ученике и наставнике ОШ „Јован Јовановић Змај“ из Бруса, који су приредили програм на енглеском језику. У свечаној сали наше школе први пут је на страном језику изведен програм у...