Izaberite stranicu

„Шта детету треба да расте до неба?“ – Дечија недеља у Аласу

n

Категорија

Датум објављивања

10/11/2022

ОШ Михаило Петровић Алас

admin

На иницијативу Вршњачког тима,Тима за борбу против насиља, библиотекарке и директорке школе, предложене су активности које су реализоване поводом Дечје недеље.

Дечија недеља је ове године организована под слоганом „Шта детету треба да расте до неба?“.

У  понедељак, 3.10.2022. године у школском дворишту ученици од 1-4. разреда су са својим учитељицама у дворишту школе  кредама исоисиваки своја имена и цртали по бетону поруке.

У одељењу 1/4 првог разреда одржана је радионица са бакама и декама. На овај начин спојена су  два важна датума  Светски Дан детета и Међународни дан старијих особа. Активност је проистекла из пројекта „Квалитетно образовање за све“.

У уторак , 4.10.2022. године, велики број одељења нижих разреда организовано је отишао на Калемегдан где су провели време у игри и забави.

У среду, 5.10.2022. године је у фискултурној сали одржан кошаркашки турнир у организацији нашег партнера КК „ИБЦ“ на ком су учествовали ученици 3, 4. и 5. разреда  наше, али и других школа.

Два одељења првог разреда су посетила Народно позориште и учествовала на радионици коју је водила наша глумица Калина Ковачевић. Радионица под називом „Бајка за најмлађе“ је подразумевала читање бајке и разговор о њој. Деца су пажљиво слушала и активно учествовала у дискусији.

У ходницима школе и у дворишту је постављена изложба ликовних дечјих радова и порука на тему „Шта све детету треба да расте до неба“.

Четвртак, 6.10.2022. године је био је резервисан за наше дугогодишње сараднике из Црвеног крста „Стари град“ који су у школском дворишту заједно са учитељима организовали хуманитарну трку под називом „Трка за срећније детињство“.

Повезане вести

„КАКО ЈЕ ВЕКА ВЕШТИЦА ЗАВОЛЕЛА БАЈКЕ“ – промоција књиге –  сликовнице  ауторке Ане Драговић Дрљевић за најмлађе ученике наше школе, ђаке прваке, 17.04.2024.

„КАКО ЈЕ ВЕКА ВЕШТИЦА ЗАВОЛЕЛА БАЈКЕ“ – промоција књиге –  сликовнице  ауторке Ане Драговић Дрљевић за најмлађе ученике наше школе, ђаке прваке, 17.04.2024.

У свечаној сали школе окупили су се ученици првог разреда 1/1 (23 ученика), 1/2 (22 ученика) и 1/3 (30 ученика) са учитељицама Александром Станишић, Јаворком Михајловић и Душицом Арсенијевић, да се упознају са Веком Вештицом, главном јунакињом сликовнице за најмлађе....

Промоција књиге „Мала књига о великим стварима“, прича „ТРАНСФОРМАЦИЈЕ“, одељења 2/3 и 2/2, 16.04.2024.године

Промоција књиге „Мала књига о великим стварима“, прича „ТРАНСФОРМАЦИЈЕ“, одељења 2/3 и 2/2, 16.04.2024.године

У сарадњи са ИК „Пчелица“ организовали смо дружење са писцем за децу, Маријом  Манојловић, ауторком књиге „Мала књига о великим стварима“ , збирком инспиративних прича које подстичу најмлађе на размишљања о себи, али и о свету у коме живе. Овога пута, учесници...