„Шта детету треба да расте до неба?“ – Дечија недеља у Аласу

n

Категорија

Датум објављивања

10/11/2022

ОШ Михаило Петровић Алас

admin

На иницијативу Вршњачког тима,Тима за борбу против насиља, библиотекарке и директорке школе, предложене су активности које су реализоване поводом Дечје недеље.

Дечија недеља је ове године организована под слоганом „Шта детету треба да расте до неба?“.

У  понедељак, 3.10.2022. године у школском дворишту ученици од 1-4. разреда су са својим учитељицама у дворишту школе  кредама исоисиваки своја имена и цртали по бетону поруке.

У одељењу 1/4 првог разреда одржана је радионица са бакама и декама. На овај начин спојена су  два важна датума  Светски Дан детета и Међународни дан старијих особа. Активност је проистекла из пројекта „Квалитетно образовање за све“.

У уторак , 4.10.2022. године, велики број одељења нижих разреда организовано је отишао на Калемегдан где су провели време у игри и забави.

У среду, 5.10.2022. године је у фискултурној сали одржан кошаркашки турнир у организацији нашег партнера КК „ИБЦ“ на ком су учествовали ученици 3, 4. и 5. разреда  наше, али и других школа.

Два одељења првог разреда су посетила Народно позориште и учествовала на радионици коју је водила наша глумица Калина Ковачевић. Радионица под називом „Бајка за најмлађе“ је подразумевала читање бајке и разговор о њој. Деца су пажљиво слушала и активно учествовала у дискусији.

У ходницима школе и у дворишту је постављена изложба ликовних дечјих радова и порука на тему „Шта све детету треба да расте до неба“.

Четвртак, 6.10.2022. године је био је резервисан за наше дугогодишње сараднике из Црвеног крста „Стари град“ који су у школском дворишту заједно са учитељима организовали хуманитарну трку под називом „Трка за срећније детињство“.

Повезане вести

РАДИОНИЦА „БИО ЈЕДНОМ ЈЕДАН ЛАВ“, ПОСВЕЋЕНА ДУШКУ РАДОВИЋУ, 24.11.2022.

РАДИОНИЦА „БИО ЈЕДНОМ ЈЕДАН ЛАВ“, ПОСВЕЋЕНА ДУШКУ РАДОВИЋУ, 24.11.2022.

Ове године се обележава сто година од рођења Душка Радовића и тим поводом се у многим школама, библиотекама, позориштима организују активности посвећене његовом животу и раду. У сарадњи са Дечјом библиотеком „Чика Јова Змај“ организовали смо дружење посвећено песнику,...

Извештај са планинарске акције за подмладак “Кораком до здравља“ –  Козомор

Извештај са планинарске акције за подмладак “Кораком до здравља“ –  Козомор

ПРОЈЕКАТ  - ПЛАНИНАРЕЊЕ И БОРАВАК У ПРИРОДИ Извештај са планинарске акције за подмладак ''Кораком до здравља'' -  Козомор Планинарска акција за подмладак ''Кораком до здравља'' одржана је 19.11.2022. на Дивчибарама - успон на Велики Козомор . Укупно је на...

ПРОМОЦИЈА ШКОЛСКОГ ПРОЈЕКТА „НЕБЕСКА СВАДБА“ У КРАГУЈЕВЦУ, 22.10.2022.

ПРОМОЦИЈА ШКОЛСКОГ ПРОЈЕКТА „НЕБЕСКА СВАДБА“ У КРАГУЈЕВЦУ, 22.10.2022.

Школски пројекат је драмски приказ „Небеска свадба“ по истоименом роману проф.Миомирке Саичић. Повезали смо ученике различитих генерација ваннаставним активностима, ради развоја емпатије, разумевања, осећаја заједништва и припадности, да уче и сарађују посредством...