Одред извиђача “Васа Чарапић“

Датум објављивања

09/26/2017

ОШ Михаило Петровић Алас

admin

О Одреду извиђача “Васа Чарапић“

Oдред извиђача “Васа Чарапић“ је настао 1952. године на иницијативу ученика и професора Прве београдске гимназије и од тада успешно спроводи извиђачки програм у својим јединицама који је  заснован на принципима Светске извиђачке организације, најмасовније организације младих у свету, која броји преко 45 милиона чланова. Од свог оснивања, до данас, Одред континуирано делује на општини Стари град, а у оквиру Савеза извиђача Србије и Савеза извиђачаБеограда, где се бави неформалнимобразовањем деце и младих.

Мисија извиђача

Одред извиђача “Васа Чарапић“ својим деловањем остварује мисију извиђаштва, односно доприноси образовању младих људи, кроз систем вредности заснован на извиђачком завету и закону, помаже изградњу бољег света у коме су млади остварени као појединици и имају конструктивну улогу у друштву. Тиме се млади укључују у процес неформалног образовања током целокупног периода њиховог  развоја, применом посебног метода који сваког појединца чини главним носиоцем процеса сопственог развоја, особом која се ослања на сопствене снаге, која је одговорна, посвећена и спремна да пружи подршку другима. Наш рад у локалној заједници заснован је на буђењу и ширењу еколошке свести и промовисању извиђачког начина живота. Још од оснивања, младима нудима да квалитетно проведу своје слободно време, враћајући их природи и здравом начину живота.

Сарађујемо са…

 Негујемо дугогодишњу сарадњу са хуманитарним организацијама, попут Црвеног крста Србије.Са основним школама општине Стари град: “Михаило Петровић Алас“, “Браћа Барух“ и “Скадарлија“ остварујемо блиску сарадњу и већина наших чланова похађа или је похађала ове школе.

Наше наредне активности…

Одред извиђача “Васа Чарапи“ ове јесени организује бесплатне извиђачке излете за децу са општине Стари град узраста од 7 до 15 година.

Излети пружају јединствену прилику да се упознате са тиме шта извиђачи раде и чиме се баве.

Дођите и проведите незаборавне тренутке у дружењу са извиђачима. Ако вам се свиди, можете да постанете извиђачи и научите све о животу у природи, стекнете нове другаре и наравно, забавите се.

У недељу, 1.октобра 2017. године посетићемо Звездарску шуму и дружићемо се уз извиђачке активности у природи.

Окупљање је у дворишту ОШ “Михаило Петровић Алас“ у 10 часова, градским превозом идемо до Звездарске шуме, повратак је планиран око 16 часова.

За оне који се одлуче да постану извиђачи припремили смо бесплатну посету ЗОО врту у суботу 7. октобра.

Под покровитељством Савеза извиђача београда, града београда и ЗОО врта, биће организовано извиђачко такмичење за узраст од првог до шестог разреда. Да би могли да учествујете на овом такмичењу потребно је да учествујете на бар једном од плснираних излета, да имате извиђачку мајицу и мараму, јер само тако можете бесплатно ући у ЗОО врт. Пре последњег излета биће организован родитељски састанак.

За учествовање на излету у Звездарској шуми можете се пријавити на број телефона 061/3070-118 или на адресу електронске поштеvasacarapic@gmail.com до  29.о0.2017.

Повезане вести

Шта је то балет? – Музеј Народног позоришта, 19.5.2022.

Шта је то балет? – Музеј Народног позоришта, 19.5.2022.

Необично лепо дружење имали смо у Музеју народног позоришта. На позив сараднице наше школе, Драгице Гаћеше, били смо гости у њиховом прелепом простору  где смо се упознали са балерином Смиљаном Стокић. На наше велико задовољство, она нас је упознала са балетом и...

„Безбедност деце на интернету“ – предавање Владе Арсића , 18.5.2022.

„Безбедност деце на интернету“ – предавање Владе Арсића , 18.5.2022.

На позив сарадника Библиотеке „Драган Лукић“ организовали смо се са ученицима 8/4 и одељенским старешином Миомирком Саичић, како бисмо имали прилике да слушамо предавање Владе Арсића о пошастима савременог доба, које са собом доноси интернет. Предавач Влада Арсић је...

Бајке за најмлађе – Прваци у Музеју Народног позоришта, 18.5.2022.

Бајке за најмлађе – Прваци у Музеју Народног позоришта, 18.5.2022.

Радујемо се сваком новом позиву из Народног позоришта. Овога пута, организовали смо посету са ученицима одељења 1/3 и њиховом учитељицом Душицом Марковић. У Музеју Народног позоришта дочекао нас је домаћин Драган Стевановић и глумица Соња Ковачевић. Слушали смо приче...